20. novembril toimus Puiga Põhikoolis projektipäev „Peakokad kooli“, kus 7. ja 8. klassi õpilased valmistasid roogasid ERM-i peakoka Henari Nõu juhendamisel. Õpilased töötasid kolmes rühmas, valmistades kiiret mulgiputru, krõbedaid kanaliharibasid hapukoorekastmes ning kamakreemi marjadega.
Päev algas lühikoolitusega, seejärel tegid rühmad iseseisvalt oma toidud valmis. Peakokk jagas praktilisi nippe, õpetas ohutut noatööd, maitsestamist ja serveerimistehnikaid. Mitmed õpilased märkisid, et proovinud mulgiputru esmakordselt, said kogemusest inspiratsiooni seda ka edaspidi ise teha.
Päeva lõpetuseks tegid 8. klassi õpilased kokkuvõtte õpitust, tuues välja nii uued tehnilised oskused kui ka koostöö tähtsuse. Projekt pakkus väärtuslikku praktilist kogemust, arendas kokandus- ja meeskonnatööd ning tõi koolipäeva loomingulisust ja rõõmu.
Tekst: õp. Silja Oss
Foto: õp. Silja Oss